Скъпи пациенти ! Може да се чувствате спокойни при нас. Нашият екип е взел всички мерки за дезинфекция и проветряване. Скъпи пациенти ! Може да се чувствате спокойни при нас. Нашият екип е взел всички мерки за дезинфекция и проветряване.   

Специални предложения с ваучери

Какво е специалност Дерматология и венерология?

Дерматологията (Дерматовенерологията) е дял от медицината, която се занимава с откриването и лечението на на бактериални, вирусни, алергични и други кожни заболявания, както и с полово предаваните болести и болестите на кожните придатъци /нокти, косми, потни и мастни жлези, косата и лигавици.
Специалността има медицински и хирургически аспекти. Дерматологът (Кожният лекар) лекува дерматологичните заболявания като екземи и кожни алергии, а козметичната дерматология се занимава с нейните козметични аспекти.

Пациенти при Кожен лекар (Дерматолог/Венеролог) са както жени, но и мъже ! В Медицински център Хармония се извършват микроскопски, дерматоскопски и микробиологични изследвания за диагностика на тези заболявания.

На разположение е и съвременен апарат за електрокоагулация на вирусни и доброкачествени кожни образувания.

 

История на Дерматовенерологията в България: В българската система за медицинско образование "Кожни и венерически болести", "Дерматология", "Дерматовенерология", както "Дерматология и венерология", се използват като синоними за една и съща специалност, която изучава болестите на кожата и нейните придатъци, както и методите за тяхната диагноза, лечение и профилактика.

Дерматологията в България има големи традиции и постижения. България е една от първите балкански страни, която развива дерматологията като наука. За основоположник на специалността в страната се приема д-р Богомил Берон, който през 1922 създава първата клиника по кожни и венерически болести към Медицинския университет в София. Българските учени имат сериозен принос в изследването на проказата и кожната туберкулоза – едни от най-страшните заболявания по това време.

Лекарят, който се занимава с въпросите на Дерматологията и венерологията се нарича накратко лекар Дерматолог (Кожен лекар).


Заповядайте в Медицински център Хармония на преглед и консултация на разумни цени с опитен Дерматолог.

Дискретността при посещението е строго гарантирана и защитена и прегледът е много конфиденциален !

Тел.: 02 874 00 22 или 0888 74 00 22